Vill du vara optimalt klädd för din cykeltur?

Det kan du göra genom att välja rätt kläder inifrån och ut, genom att använda lager för lager-metoden. När du köper cykelkläder ska du titta på kläder som passar din aktivitetsnivå och vädret.

I ES16-sortimentet har vi ett stort urval av cykelkläder som är gjorda för att kombineras med hjälp av lager-på-lager-metoden.

Lager 1 - Ett svettavlägsnande lager

På insidan behöver du ett svettavledande lager så att du inte fryser av den svett som din kropp avger. Produkterna ska vara svettavledande och snabbtorkande, så att du får en perfekt reglering av kroppstemperaturen även i varma miljöer.

Lager 2 - Ett varmt och isolerande lager

Ofta kan du nöja dig med två lager - det svettavledande och det isolerande. Isoleringsskiktet kan lätt vara en kombination av flera produkter. Det isolerande lagret ska hålla kvar värmen samtidigt som fukt kan flyta ut. Lager 2 ska hålla dig varm i kalla förhållanden utan att begränsa din rörelsefrihet.

Lager 3 - Ett lager som skyddar mot väder och vind

Ytterskiktet ska skydda dig mot väder och vind genom att vara vind- och vattentätt. Men du bör också komma ihåg att välja andningsförmåga. Hög andningsförmåga är viktigt för att hålla värmen. Om du inte kan bli av med fukten blir du blöt och sedan kall. I ES16:s stora sortiment hittar du ett stort urval av jackor som är andningsbara, vindtäta och vattentäta eller vattenavvisande. Om ditt ytterlager är vattentätt eller vattenavvisande beror på vädret.

17. 2020-11-17ÖRBI — Thomas Dybdahl

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de visas