Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler, at du skifter til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Fri fragt over kr. 399 og fri retur. ⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot

VELOMORE TESTER GRUS KOLLEKTION FRÅN DANSK ES16

Vi har testat danska ES16:s grusspecifika kollektion, som erbjuder en iögonfallande design.

Det danska cykelklädesmärket ES16 grundades av Thomas Dybdahl från Århus 2016. ES16, som är designat och utvecklat i Danmark, gör lagkläder för bland annat cykelklubbar, cykellag och företag, men har även en brett utbud av cykelkläder till salu på deras hemsida. Velomore har testat det danska märkets kollektion av cykelkläder för grus.

ES16 har sina kläder producerade av tjeckiska Kalas, som bland annat levererar kläder till World Tour-laget Alpecin-Deceuninck. Det här är cykelkläder av riktigt bra kvalitet. Den sitter bra på kroppen och materialet känns snyggt och slitstarkt.

Bibshorts
De testade haklapparna, Tempus, är toppmodellen från ES16 och är gjorda med fokus på komfort och en tight passform. Shortsen är gjorda med sidopaneler som anpassar sig efter kroppen vilket gör att de sitter riktigt bra runt benen. De sitter tätt utan att vara för stela och obekväma. Vi har testat haklapparna under en längre period på både korta och längre turer och de fungerar optimalt även på långa turer i sadeln. De ser bra ut, de sitter bra (även efter flera tvättar) och de stör inte på något sätt. Dynan i byxorna är riktigt bekväm. Den ger maximal komfort och skydd och du märker nästan inte att den finns där.

Toppar
Vi har testat två toppar – en kort och en långärmad tröja. Skjortorna är gjorda i ett rutigt mönster och vi älskar det. En del kanske tycker att den brokiga och färgglada looken är precis över toppen, men här på redaktionen väcker looken entusiasm.

Tröjornas passform är åt den tighta sidan. Båda tröjorna är gjorda med elastiska inlägg under ärmarna vilket säkerställer en bra anatomisk passform och de laserskurna ändarna på ärmarna på den kortärmade tröjan gör att tröjan sitter bra runt armarna. Tröjan är inte aerodynamisk som sådan – behöver den ens vara på grus? – men sitter ändå bra och tätt på rätt ställen.

Den långärmade tröjan är gjord av ett elastiskt material genomgående och passar därför bra runt hela överkroppen. Dess passform är lite mer aerodynamisk än passformen på den kortärmade tröjan, vilket betyder att de är relativt tighta. Vi har testat båda tröjorna i storlek M, men kunde ha haft den långärmade tröjan i storlek L.

Enligt ES16 är den långärmade tröjan lämplig för temperaturer mellan 10 och 20 grader. Och även om det nog inte är helt fel, så är det i den nedre delen av temperaturspektrat den gör sig bäst. Skjortan har fungerat bra på de tidiga turerna i det nyckfulla danska sommarvädret, men jag skulle vilja tro att den även lätt kommer att användas på våren och hösten med en tunn skjorta under.

Facit
Förutom shorts och tröjor har vi testat ES16:s strumpor för grus, Fast Marino Blue GRVL, och deras snabbtorkande underställ, Sleeveless mesh baslager. Båda delarna har varit en god bekantskap och just sockorna har blivit en favorit både på gruset och på landsvägen.

Med GRVL-kollektionen presenterar danska ES16 ett läckert och funktionellt urval av kläder för gruscykling som även enkelt kan användas på vägen om du gillar ljusa och iögonfallande färger. Den ser bra ut, den sitter bra och den presterar som den ska.

Se kläderna här: GRVL – es16.dk

Kurv

Tillykke! Du har fået fri fragt Du er 399 kr fra fri fragt!
Ikke flere produkter tilgængelige for køb