Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler, at du skifter til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Fri fragt over kr. 399 og fri retur. ⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot

TEST AV ES16 PÅ CYKELSTART.DK

 Test av ES16 vid cykelstart.dk

Danska ES16 är vid det här laget välkända på hemmaplan, och förmodligen speciellt för att de på kort tid har fått många kunder som använder dem till lagkläder, både företag och cykelklubbar.

ES16 har dock också ett ganska brett sortiment i egen design, allt från tröjor, bib-shorts, jackor och mycket mer.

Den här gången har vi haft deras Elite Jersey och Pro Bibshorts för test, Elite är "medelklass" och Pro är deras toppmodell.

ES16 Elit-tröja

Som nämnts är Elite-serien ES16:s mellanklassserie, men det finns fortfarande flera fina detaljer. Materialet är 100% polyester, vilket innebär att materialet är lätt, andas och torkar snabbt när det blir blött av svett.

Modellen har heldragkedja, resår och laserskurna ändar vid ärmarna för en supertight passform, samt resår runt midjan med silikontryck på insidan för att förhindra att tröjan klättrar uppåt. Vid ärmarna används reflekterande tråd. de platta sömmarna, en ganska smart detalj för att öka synligheten, utan att behöva täcka tröjan med reflexer. Längs sidorna finns meshpaneler för att optimera andningsförmågan

På baksidan av tröjan finns 3 klassiska fickor, och som vanligt saknar jag en ficka som kan stängas med dragkedja. Fickorna är dock en bra storlek och rymmer en skön pump, energi och allt annat du kan behöva ta med dig på språng. Det finns också några reflekterande detaljer på varje sida av tröjan för ökad synlighet.

Tröjan är testad i storlek XS och den storleken passar undertecknad på 175 cm någorlunda bra. och med en vikt på 65 kg., den är inte hudtät, men har en bekväm passform. Tröjan är bekväm att bära och ändarna vid ärmarna fungerar riktigt bra, samtidigt som silikonbandet i midjan håller tröjan på plats så att den inte klättrar upp. Tröjan används framförallt i bra väder, d.v.s från 15 grader och uppåt, och här gör den det briljant! Det är inte så mycket "skydd" i det relativt tunna materialet, å andra sidan är det lätt att få bort värmen och få lite ventilation i tröjan via panelerna på sidan. En enda smart liten detalj är att det i ena bakfickan är ett hål igenom till insidan av tröjan så att du kan dra ett snöre för t.ex. hörlurar på det sättet.

ES16 Pro Bib Shorts

Pro Bibshorts är de näst bästa i ES16-serien, näst efter Pro Team bibshorts. De har tagits fram för dig som vill ha hög kvalitet och bra komfort, typiskt sett de som tillbringar många timmar i sadeln varje vecka – och där det inte är så viktigt om de kostar 300 kr eller 1000 kr, komfort och passform är långt viktigare.

Pro Bibshorts är gjorda av så kallad Power Lycra som är superstretchig och med kompression. Sömmarna är givetvis platta för att minimera möjliga irritation och överdelen är gjord med platta hängslen som inte viks och en rygg i mesh för optimal ventilation och andningsförmåga – precis som den ska vara.

Ändarna vid låren är breda laserskurna resårer med silikontryck på insidan, detta håller dem på plats och förhindrar att de glider upp, samtidigt sitter de tätt - så slipper du en ful "kant" om du bär ett par byxor med långa ben. På ena låret är ES16-loggan tryckt, medan det på båda finns små reflexer på sidorna av benen.

Inuti Pro Bibshorts finns deras Zoom X pad, en bra dyna som är ganska flexibel, men samtidigt tillräckligt stadig för att ge bra stöd på de längre turerna. Padden är uppdelad i olika zoner av varierande tjocklek och min erfarenhet är att den fungerar väldigt bra och ger bra stöd för både MTB, grus och landsväg. Kudden sitter tätt runt grenen, som den ska, om du köper rätt storlek. Jag började med en str. M och här tror jag inte att jag riktigt kunde få kudden att passa - jag fick dem utbytta mot en storlek S och det var precis lagom storlek för mina 65 kg. fördelat över 175 cm., det är här kudden sitter, precis som den ska - och stannar där under hela resan.

ES16 Pro Bibshorts är superdiskreta, men med fina detaljer som platta hängslen, meshrygg och laserskurna toppar vid låren. Dessutom finns det en bra dyna som ger det nödvändiga stödet oavsett om du springer lopp eller är på långresa – det finns egentligen inget att klaga på!

SLUTSATS

ES16 har återigen levererat ett set högkvalitativa cykelkläder och där priserna är rätt! 899,- för ett par bra bib-shorts betalar de flesta gärna - undertecknad ingår och här får du ett par diskreta bib-shorts i riktigt bra kvalitet och med riktigt snygg passform. Tröjan har även flera bra detaljer, som de laserskurna ändarna vid ärmarna, silikontryck i midjan och passage för kabeln inuti tröjan – så pass att man kan få den i vissa utföranden som sticker ut lite från folkmassan.

Sammantaget kan jag bara rekommendera setet, här får du bra valuta för pengarna och högkvalitativa cykelkläder för bra komfort för honom/henne som gillar längre turer på cykeln där det ställs lite större krav på komfort.

PRIS OCH TILLGÄNGLIGHET

ES16 Elite Jersey: 499,-
ES16 Pro Bibshorts: 899,-

Kurv

Tillykke! Du har fået fri fragt Du er 399 kr fra fri fragt!
Ikke flere produkter tilgængelige for køb