Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler, at du skifter til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Fri fragt over kr. 399 og fri retur. ⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot

Cykelstart testar vår GRVL-serie

ES16 är ett danskt cykelklädesmärke med rötter i Århus. De har varit kända för moderiktiga cykelkläder av hög kvalitet, till ett rimligt pris. Deras utbud utökas hela tiden och det senaste tillskottet är en GRVL-serie, det vill säga en serie cykelkläder för grus, eller - i en design som gör den mer riktad till grusryttaren, eftersom den kan användas lika bra på väg som på mountainbiken i skogen.

GRVL-serien består för närvarande av av kort- och långärmad jersey, bib-shorts, shorts, väst och diverse tillbehör.

Vi har för närvarande testat deras tröjor och kommer att följa upp med fler produkter löpande!

ES16 Grvl kortärmad tröja

Den kortärmade tröjan finns i antingen grönt eller ett smart rutigt fodral som ser lite ut som en skogsmansskjorta, äkta grusstil!

Passformen är normal. race fit, så den sitter väldigt nära kroppen. Kragen är låg, det finns en genomgående dragkedja och i midjan finns ett silikontryck på insidan av resåren som håller tröjan på plats. På baksidan finns 3 öppna fickor, en med ett litet hål/uttag för hörlurar, om du är typen som håller dig till en trådbunden lösning.

Ändarna vid ärmarna, som är lite längre än vanligt, är laserskurna för en tight passform - utan resår eller liknande. för att förstöra den coola looken.

Ett mer andningsbart och elastiskt material används på fram- och baksidan, medan ett traditionellt och lite starkare material används på axlar och ärmar för att ge ett visst skydd mot vind och väder. Kombinationen gör att andningsförmågan är riktigt bra och den fungerar därför bäst vid sommartemperaturer.

Passformen är tight, nästan racefit, och med lite extra längd bak sitter den precis som den ska när du sitter på cykeln.

ES16 GRVL Långärmad tröja

Den långärmade tröjan finns i 3 färger, vinröd, grön och samma rutiga mönster som den kortärmade.

Passformen är också "race fit" så den sitter väldigt tight, detta för att säkerställa aerodynamik. Är du inte i en supertight passform kan du med fördel välja en storlek större än normalt. Materialet är lagom tunt och lätt, med en något repig insida som ger lite extra isolering.

Det finns en hel dragkedja framtill och i midjan finns en bred resår bak med silikontryck på insidan för att förhindra att den glider upp. Framtill finns en laserskuren finish - den ser cool ut och ger en helt tät finish. Ett annat material med något mer andningsförmåga än resten av tröjan används under ärmarna.

Ändarna vid ärmarna är vanligtvis uppvikta, men materialet är så stretchigt att det nästan fungerar som ett elastiskt band.

Baktill finns 3 öppna fickor och i den ena finns en liten karbinhake i vilken du kan lägga dina nycklar eller liknande., superfina detaljer när det nu inte finns någon stängd ficka. Även om passformen är supertight är fickorna baktill ganska lätta att komma åt – även när du sitter på cykeln.

Den tighta passformen och det stretchiga materialet gör att den kramar om kroppen, den sitter riktigt bra och med den lätt uppskrapade insidan får du även lite skydd mot vind och väder. I kombination med en vindväst är den perfekt för övergångsperioden när den tjockare tröjan eller jackan blir för varm. Under testperioden har jag gjort både några timmars turer, samt längre turer med många timmar i sadeln - och jag är mycket nöjd med både passform och ventilation/andningsförmåga.

Jag har testat den långärmade tröjan i storlek S och för mina 65 kg. och 175 cm. den är i rätt storlek så länge du gillar den täta passformen.

Slutsats

Båda tröjorna har en bra passform, sitter nära kroppen och ger bra ventilation - den långärmade ger till och med viss isolering på grund av den lätt repade insidan.

Designen är enkel och ändå lite rå och detta i kombination med de coola färgerna gör dem perfekta för grusryttaren som vill sticka ut lite, men ändå vill ha bra material och kvalitet.

Kurv

Tillykke! Du har fået fri fragt Du er 399 kr fra fri fragt!
Ikke flere produkter tilgængelige for køb