Från danska ES16 Den senaste tiden har vi testat bl.a. PRO Rainmem-jackan , en vind- och vattenavvisande jacka som lämpar sig för temperaturer från -5 – 13 grader enligt tillverkaren.

Vi har testat den ordentligt i höst under växlande väderförhållanden.

Design och detaljer

PRO Rainmem-jackan är för närvarande tillgänglig i 3 färger, svart, grön och den bruna testade här, storleksmässigt sträcker de sig från XS till XXXXL, så det finns en storlek för alla.

Materialet är i första hand vindtätt men det finns även ett vattentätt membran – med det sagt är det inte 100% vattentätt utan vattenavvisande. Detta är kompromissen för att bibehålla god andningsförmåga i materialet – men det klarar fortfarande lätta skurar, men ska du ut i kraftigt regn bör du ha en "riktig" regnjacka. Inuti är den fodrad med mjuk fleece, vilket också bidrar till att ge en bra isolerande effekt.

Jackan har hel dragkedja fram, klassiska avslut vid ärmarna och hög krage så att nacken är skyddad. Runt midjan finns en resårkant med silikontryck på insidan, som hjälper till att hålla jackan tätt runt midjan, så att den inte glider upp. Baktill är den förlängd för att ge optimalt skydd av nedre delen av ryggen mot stänk under våta dagar.

Ett annat och något tunnare material används på undersidan av ärmarna för att optimera andningsförmåga och ventilation.

På baksidan finns 3 öppna fickor för förvaring av energi, slang, pump och liknande. Fickorna har en utmärkt storlek och ett bra djup – det senare gör både att du slipper att saker ramlar ut, men också att det kan vara lite långt ner längst ner på fickorna. I ena fickan finns en liten karbinhake där man kan haka fast nycklarna, men jag saknar fortfarande en ficka som kan stängas med dragkedja.

Racefit – i alla väder!

PRO Rainmem Jacket är racefit, vilket innebär en tight passform - både vid ärmarna och runt överkroppen. Om du inte gillar den tighta passformen, eller om du behöver några lager under, kan du gå upp en storlek jämfört med normalstorleken.

Jag har testat PRO Rainmem Jacket i storlek S och den storleken passar mina 65 kg. fördelat över 175 cm., om du gillar den tighta passformen!

Ärmarna har en perfekt längd och samma i midjan, där "klaffen" bak skyddar bakdelen från lera och vatten på de blöta och leriga färderna.

Jackan har testats främst på grusturer och i temperaturer från runt 3-4 grader till 12 grader. Enligt mig passar de bäst att använda i temperaturer under 10 grader – i alla fall om pulsen är hög. Andningsförmågan är utmärkt, men på intensiva åk med temperaturer över 10 grader blir det lite för varmt för mig.

Slutsats

PRO Rainmem är en ganska mångsidig jacka som kan användas en stor del av vintern, materialet är inte supertjockt, så du kan justera även med lager under, beroende på utetemperaturen.

Passformen är bra och skyddet mot både vind, väder och nederbörd är utmärkt. I temperaturer ner till runt minusgrader klarar jag mig personligen med ett vanligt långärmat baslager under!

Fin kvalitet, bra passform och snygg design kännetecknar denna jacka som de flesta som är inne på racefit kommer att trivas i.

Pris och tillgänglighet