Då måste jag lova, för det var december, med allt jobbigt som ibland följer med. Det har åtminstone varit fullt upp i redaktörens fotobutik. Blir du tränad? Som ofta i december är intentionerna de bästa, men tyvärr är tiden ibland väldigt knapp. Det har dock krävt en del träning.

Av Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

BESTÄLL DINA LAGKLÄDER I DECEMBER

En annan smittvåg härjar landet, med åtföljande debatt på internet som följd. Jag ska inte gå in på detaljer, men jag har upptäckt att vänskap och samhällen lider av epidemin. Covid och restriktioner är bränsle på polariseringens eld. Är du för eller emot, menar du ditt, eller menar du det.

Jag har bestämt mig för att dra mig ur kampen, du kan inte vinna över internet. Oavsett hur bra argument du tycker att du har så kommer det alltid finnas andra som tycker att de har bättre argument. Det blir en ropmatch där alla istället ska stanna upp och lyssna.

AoC rekommenderar istället att fokus ligger på 2022 års "säsong" - kör några kilometer, ev. kombinerat med några timmars alternativ träning, i mitt fall Padel Tennis och vikter, samt – beställ dina lagkläder om din klubb eller dina träningskompisar funderar på att tävla i kläder med egen design 2022.

ES16 är ett århusianskt företag som AoC tidigare använt och var supernöjda med. Ägaren Thomas Dybdahl ger bra vägledning genom hela processen och efter att beslutet tagits på bloggen att kläderna ska levereras härifrån träffades Søren Kuipers och Thomas där modeller valdes ut och mönster tittades på.

Om du vill vara säker på att ha dina kluns klara inför säsongsstarten 2022, d.v.s. någon gång i början av mars, när de första loppen står i kalendern, är det nu dags att flytta, annars går tåget, så sätt igång.

TRÄNINGSMOTIVATION UNDER VINTERMÅNADERNA

Medan du rastlöst väntar på att dina nyförvärvade lagkläder ska komma måste du träna. Man måste vara redo att hänga med killarna (och tjejerna) när säsongen drar igång. Eller ännu bättre, visa vägen och ta all vind, för du har tränat stadigt hela vintern, och ställer därför upp till säsongsstarten i kunglig form.

AltomCykling.dk har skapat en liten utmaning för att hjälpa dig på vägen. Du kan anmäla dig till 400, 800 eller 1600 km i december, januari, februari och mars. Om du anmäler dig till december nu räknas givetvis alla kilometer du tillryggalagt sedan 1 december.

När du har klarat en av de 3 utmaningarna så skickar vi en fin medalj med posten, den är gjord av svenskpolerat stål, just här i Danmark, och den är superfin.

Du kan anmäla dig till vår Winter Challenge - just här - RAD King of Winter Challenge

Självklart kan du cykla både ute och inne, på Zwift eller BKOOL, eller vilken annan plattform du tränar på. Sporttiming synkroniseras automatiskt med antingen Strava eller Garmin Connect, om du inte är riktigt så modern att du är på någon av de två plattformarna kan du lägga in dina resultat manuellt. Lätt.

I skrivande stund har Leif Jensen cyklat 282km i 400km-utmaningen, Jonas Jensen från AoC har nått 558km i 800km-utmaningen och Kristian Færge har nått 896km i 1600km-utmaningen. Undertecknad har nått 300km i 800km-utmaningen, och ska nog bara koppla av lite med Padel och få några kilometer på räknaren!

Med dig - det är roligt och kan göras här - RAD King of Winter Challenge